2020-05-09
W związku z nadzwyczajną sytuacją dot. pandemii COVID-19 Zarząd funduszu socjalno-szkoleniowego Cyfadaco postanawia:
2020-02-13
6. lutego w siedzibie Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" w Gdańsku odbyło się spotkanie Prezydium Rady Krajowego Sekretariatu Transportowców NSZZ "Solidarność" z przewodniczącym Piotrem Dudą, przy udziale przedstawiciela Europejskiej Federacji Transportowców, Josefa Maurer. Przewodniczący Rad krajowych sekcji przedstawili aktualną sytuację i bieżące problemy w poszczególnych branżach zrzeszonych w Sekretariacie Transportowców. Przewodniczący P. Duda zadeklarował pomoc w rozwiązaniu przedstawionych kwestii.
2019-09-27
Pilne - zobacz szczegóły!

KOMUNIKAT NR 8/2019

2019-03-25

Informujemy że w dniu 04.04 2019r. o godz. 15:00 pod Urzędem Wojewódzkim w Szczecinie (Wały Chrobrego) odbędzie się akcja protestacyjna NSZZ "SOLIDARNOŚĆ".

Koleżanki i koledzy

Informujemy że w dniu 04.04 2019r. o godz. 15:00 pod Urzędem Wojewódzkim w Szczecinie /Wały Chrobrego/ odbędzie się akcja protestacyjna NSZZ „SOLIDARNOŚĆ”. W czasie akcji jest przewidziane wręczenie Wojewodzie Zachodniopomorskiemu petycji z postulatami naszego związku, między innymi dotyczącymi sytuacji w Polskiej Żegludze Morskiej.

W związku z powyższym prosimy o przybycie jak najliczniejszej reprezentacji naszego zakładu pracy.

Apelujemy do członków i sympatyków NSZZ „SOLIDARNOŚĆ” aby swoje niezadowolenie z aktualnej sytuacji w PŻM  zamanifestowali w sposób zorganizowany, licznie uczestnicząc w manifestacji.
Osoby pracujące aktualnie na statkach prosimy o poinformowanie swoich rodzin o akcji i zaproszenie ich do uczestnictwa w pikiecie.