2019-09-27
Pilne - zobacz szczegóły!
Członkowie Solidarności mogą liczyć na 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU. Wszystko dzięki programowi "Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność". Porozumienie w tej sprawie podpisali 28 czerwca Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ "S", Paweł Surówka, prezes PZU oraz Michał Krupiński, prezes Banku Pekao S. A.
2019-04-14
Pismo wystosowane do Ministra Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz odpowiedź z Ministerstwa - do pobrania
2019-02-11
Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Pomorza Zachodniego w Szczecinie serdecznie zaprasza do udziału w XX Ogólnopolskiej Pielgrzymce NSZZ "Solidarność" do Matki Bożej Bolesnej Królowej Polski w Licheniu, która odbędzie się w dniach 27-28 kwietnia 2019 r.

KOMUNIKAT NR 8/2019

2019-03-25

Informujemy że w dniu 04.04 2019r. o godz. 15:00 pod Urzędem Wojewódzkim w Szczecinie (Wały Chrobrego) odbędzie się akcja protestacyjna NSZZ "SOLIDARNOŚĆ".

Koleżanki i koledzy

Informujemy że w dniu 04.04 2019r. o godz. 15:00 pod Urzędem Wojewódzkim w Szczecinie /Wały Chrobrego/ odbędzie się akcja protestacyjna NSZZ „SOLIDARNOŚĆ”. W czasie akcji jest przewidziane wręczenie Wojewodzie Zachodniopomorskiemu petycji z postulatami naszego związku, między innymi dotyczącymi sytuacji w Polskiej Żegludze Morskiej.

W związku z powyższym prosimy o przybycie jak najliczniejszej reprezentacji naszego zakładu pracy.

Apelujemy do członków i sympatyków NSZZ „SOLIDARNOŚĆ” aby swoje niezadowolenie z aktualnej sytuacji w PŻM  zamanifestowali w sposób zorganizowany, licznie uczestnicząc w manifestacji.
Osoby pracujące aktualnie na statkach prosimy o poinformowanie swoich rodzin o akcji i zaproszenie ich do uczestnictwa w pikiecie.