2020-05-09
W związku z nadzwyczajną sytuacją dot. pandemii COVID-19 Zarząd funduszu socjalno-szkoleniowego Cyfadaco postanawia:
2020-02-13
6. lutego w siedzibie Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" w Gdańsku odbyło się spotkanie Prezydium Rady Krajowego Sekretariatu Transportowców NSZZ "Solidarność" z przewodniczącym Piotrem Dudą, przy udziale przedstawiciela Europejskiej Federacji Transportowców, Josefa Maurer. Przewodniczący Rad krajowych sekcji przedstawili aktualną sytuację i bieżące problemy w poszczególnych branżach zrzeszonych w Sekretariacie Transportowców. Przewodniczący P. Duda zadeklarował pomoc w rozwiązaniu przedstawionych kwestii.
2019-09-27
Pilne - zobacz szczegóły!

KOMUNIKAT NR 12

Informacje dotyczące bieżącej sytuacji w Polskiej Żegludze Morskiej

Szanowni koledzy, członkowie NSZZ Solidarność PŻM

MK NSZZ Solidarność PŻM z niepokojem obserwuje, iż w  ostatnim czasie coraz częściej zdarza się, że Kadry Morskie  organizują podmiany załóg bez żadnych spotkań ze stronami Układu Zbiorowego IBF przed wyjazdem na statek (co było tradycją w naszej firmie). Informujemy zatem że wszelkie informacje dotyczące bieżącej sytuacji w Polskiej Żegludze Morskiej członkowie związku mogą uzyskać w pokoju 1106 na 11 piętrze.