"Zielony Ład"
zasady refundacji za wypoczynek sobotnio-niedzielny w OW Drawno w 2024r
2024-04-03
Dnia 28 marca 2024 roku otrzymaliśmy bardzo dobrą i obiecującą wiadomość z Rady Dialogu Społecznego

KOMUNIKAT NR 22

W związku z zakończeniem Zarządu Komisarycznego w Polskiej Żegludze Morskiej w najbliższym czasie przeprowadzone zostaną wybory do organów samorządu załogi przedsiębiorstwa.

Wybierać będziemy:

• przedstawicieli na Zebranie Delegatów
  • przedstawicieli do Rady Pracowniczej

Oba te organy będą decydowały o istotnych sprawach w naszej firmie. Mając na uwadze trudną sytuację w jakiej się znalazła Polska Żegluga Morska  i ciężkie warunki ekonomiczne w jakich znaleźli się nasi pracownicy, pragniemy  zwrócić się  do pracowników PŻM PP,  by ze szczególną uwagą i roztropnością podeszli do najbliższych wyborów samorządu  przedsiębiorstwa, zarówno przy zgłaszaniu kandydatów jak i przy głosowaniu w wyborach.

Chcielibyśmy aby  wybierane osoby,  nie bały się trudnych wyzwań i potrafiły podejmować ważne decyzje. Reprezentanci powinni mieć świadomość ciężaru odpowiedzialności jaka na nich spadnie a także powinni reprezentować dobro ogółu a nie własne interesy.

Przed nowym samorządem przedsiębiorstwa stoi ogrom ciężkiej i odpowiedzialnej pracy dlatego oddając swój głos pamiętajmy że wybrane osoby będą decydowały o naszych żywotnych interesach.

Każdy głos jest ważny, wobec tego PROSIMY WSZYSTKICH UPRAWNIONYCH DO GŁOSOWANIA, O WZIĘCIE UDZIAŁU W WYBORACH.

Przewodniczący  MK NSZZ Solidarność PŻM
Jacek Kramarczyk